E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png
 
 

Beste NVWA ambtenaar,
 
Of het zinvol is om u op deze manier aan te spreken weten we niet. Maar door de algehele situatie in de e-cigbranche van dit moment hebben we hier wel een sterke behoefte aan. Na alle forse boetes die u inmiddels branchebreed heeft uitgedeeld aan webshops vanwege het gebruik van een logootje, woordje of een verkeerd zinnetje op hun website willen wij ook onze stem een keer laten horen!

Wij geven op deze website voorlichting over o.m. de verschillen tussen het roken van tabak en het dampen via een elektrische sigaret. Omdat de scheidingslijn tussen 'voorlichting geven' en 'reclame maken' erg klein is (we kennen de voorbeelden in de branche) willen we u het volgende mededelen.

Wij verkopen e-liquids en e-sigaretten aan (ex)rokers. Daarmee vallen we onder de Tabakswet. We hebben geen enkel belang bij overtreding van deze wet. We willen ons aan de wet houden. De voorlichting op onze site zou echter met gemak als 'reclame' gezien kunnen worden. Het is maar net met welke bril je alle informatie leest.

De voorlichting op deze site is niet bedoeld om jongeren aan het roken te krijgen maar als way-out voor alle mensen die nog steeds roken. Dat zijn 1 op de 4 volwassen personen. Deze mensen zijn blijkbaar minder gevoelig voor alle waarschuwingen vanuit het reeds 40 jaar lopende anti-rookbeleid door de overheid. 

Een e-sigaret is een alternatief voor de zwaar kankerverwekkende en dodelijke sigaret. Het is niet de nicotine maar vooral de teer en koolmonoxide die hiervoor verantwoordelijk zijn.  Dat het verstandiger is om helemaal te stoppen met roken zijn we het over eens. Dat roept u als overheid ook al 40 jaar. Echter heeft deze boodschap voor een bepaald deel van de rokers (en dat deel is behoorlijk groot) géén tot slechts weinig effect. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn toch?

Een e-sigaret is niet 'gezond'. Dat beweren we ook niet. Maar een e-sigaret is beduidend minder slecht voor de gezondheid dan een sigaret. Dat wordt ook door het Trimbos Instituut bevestigd. In het Verenigd Koninkrijk wordt, op basis van zeer uitgebreide onderzoeken, de e-sigaret zelfs gezien als meest effectieve rookstopmiddel door o.m. het Britse Longfonds, het Britse Kanker Onderzoeks instituut en de grootste artsenvereniging Royal College of General Practitioners. De e-sigaret wordt hier op recept voorgeschreven aan rokers!

Dat moet u op zijn minst aan het denken zetten, toch?

Wij proberen de verstokte rokers middels alle informatie op deze site te overtuigen dat het overstappen naar een e-sigaret een veel beter alternatief is voor hun gezondheid. We spreken met deze boodschap exact de groep Nederlanders aan die u als overheid, met al uw inspanningen, al 40 jaar niet weet te bereiken.

U kunt dus sommige informatie op deze site met gemak oppakken als 'wervend' en dus als 'reclame'. Alsof we alles hebben geschreven met maar 1 doel : het verkopen van e-sigaretten. Het is zoals gezegd maar net met welke bril je leest. 

Wij zien het dus anders. Ja, wij verkopen e-sigaretten en nicotinehoudende e-liquids. Maar onze intrinsieke motivatie is om rokers van de sigaret af te helpen. U zou onze sector moeten zien en beschouwen als een nicotinepleister. We dienen samen met de overheid hetzelfde doel  : rokers behoeden voor de dood. Het is jammer dat u, als vertegenwoordiger van de overheid, onze branche anders ziet en beschouwd als een gevaar voor jongeren en de algehele volksgezondheid. 

T.a.v de boete, want u heeft waarschijnlijk ook gewoon targets, willen we graag de volgende informatie meegeven:

E-liquidwinkel verkoopt hoofdzakelijk e-liquids. Deze komen in veel gevallen uit andere EU landen. We willen onze klanten namelijk het beste bieden uit alle windstreken binnen Europa. Sommige e-liquidmerken kunnen worden ingekocht bij Nederlandse groothandel, andere niet.

E-liquids die niet verkrijgbaar zijn bij Nederlandse groothandel kopen wij zelf in via onze eigen groothandel. Dit is een aparte entiteit en speciaal hiervoor opgericht : Innovative Product Group B.V - KvK 69684391. Deze entiteit verkoopt geen e-liquid rechtstreeks aan consumenten.

E-liquidwinkel B.V. is daarmee zelf geen importeur, noch groothandel van rookwaar en nicotinehoudende vloeistoffen. U dient ons te beschouwen als een online detaillist. U hoeft de boete dus niet, zoals eerder is gebeurd, te ver-tien-voudigen vanwege onze buitenlandse merken. 

Wij zien de boete dus wel tegemoet, want u gaat vast en zeker uw best doen om woordjes te vinden die 'niet mogen'. 

We wensen u verder een vrolijke dag.


Team E-liquidwinkel
  E-liquidwinkel     16-01-2019 16:18     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Marnix -  16-06-2019

Mooi en transparant! Mieren**kers blijf je houden helaas... Ook ik ben van het roken af mbv het dampen!

 Berry -  01-04-2019

Perfect verwoord, mijn complimenten! Als overheden het beste met de burgers voor zouden hebben, dan was de tabakssigaret al lang verboden geweest en dat is het zeker niet....

 Marco -  21-01-2019

Juist! De spijker op z'n kop! Enne.......ik ben nog steeds van de zware shag af dankzij het dampen! Still going strong!

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1206 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

Bent u ouder dan 18 jaar?