E-liquid kopen

NVWA ambtenaar

 Beste NVWA ambtenaar,
 
Ludiek dit he? Tja, en of het zinvol is om u aan te spreken op deze manier weten we niet. Maar door de algehele situatie in de e-cigbranche van dit moment hebben we hier gewoon een sterke behoefte aan. Na alle forse boetes die u inmiddels branchebreed heeft uitgedeeld aan webshops vanwege het gebruik van een logootje of een verkeerd zinnetje op hun website willen wij ook onze stem een keer laten horen!

Wij geven op deze website voorlichting over o.m. de verschillen tussen het roken van tabak en het dampen via een elektrische sigaret. Omdat de scheidingslijn tussen 'voorlichting geven' en 'reclame maken' soms erg klein is (we kennen de voorbeelden in de branche) willen we u het volgende mededelen.

Wij verkopen e-liquids en e-sigaretten aan (ex)rokers. Daarmee vallen we onder de Tabakswet. We hebben geen enkel belang bij overtreding van de wet. We willen ons aan de wet houden. De voorlichting op onze site zou echter met gemak als 'reclame' gezien kunnen worden. Het is maar net met welke bril je alle informatie leest.

De voorlichting op deze site is bedoeld voor alle mensen die nog steeds roken. Dat zijn 1 op de 4 volwassen personen. Deze mensen zijn blijkbaar minder gevoelig voor alle waarschuwingen vanuit het reeds 40 jaar durende anti-rook overheidsbeleid. 

Een e-sigaret is een alternatief voor de zwaar kankerverwekkende en dodelijke sigaret. En ja, het is inderdaad verstandiger om in het geheel te stoppen met roken. Daar zijn we het samen over eens. Dat roept u als overheid ook al 40 jaar. Echter heeft uw boodschap voor een groot deel van de rokers geen effect.  Daar moeten we dan ook gewoon eerlijk over zijn toch?

Een e-sigaret is niet 'gezond'. Dat beweren we ook niet. Maar een e-sigaret is beduidend minder slecht voor de gezondheid dan een sigaret. Wij proberen rokers middels alle informatie op deze site te overtuigen dat het overstappen naar een e-sigaret een veel beter alternatief is voor hun gezondheid. We spreken met deze boodschap exact de groep Nederlanders aan die u als overheid, met al uw geldverslindende inspanningen, al 40 jaar niet weet te bereiken.

U kunt dus sommige informatie op deze site met gemak oppakken als 'wervend' en dus als 'reclame'. Alsof we alles hebben geschreven met maar 1 doel : het verkopen van e-sigaretten. Het is zoals gezegd maar net met welke bril je leest. 

Wij zien het dus anders. Ja, wij verkopen e-sigaretten. Maar onze intrinsieke motivatie is om rokers van de sigaret af te helpen. U zou ons eigenlijk moeten zien als een soort nicotinepleister ;-). En we dienen samen met de overheid hetzelfde doel  : rokers behoeden voor de dood. Want roken is, zoals u weet, dodelijk. Het is jammer dat u, als vertegenwoordiger van de overheid, onze branche anders ziet en beschouwd als een gevaar voor de volksgezondheid.

T.a.v de boete, want u heeft ook gewoon targets, willen we graag de volgende informatie meegeven:

E-liquidwinkel verkoopt hoofdzakelijk e-liquids. Deze komen in veel gevallen uit andere landen binnen de EU. We willen onze klanten namelijk het beste bieden uit heel Europa. Sommige e-liquidmerken kunnen worden ingekocht bij Nederlandse groothandelaren, andere niet.

E-liquids die niet verkrijgbaar zijn bij Nederlandse groothandelaren kopen wij zelf in via onze eigen groothandel. Dit is een aparte entiteit en speciaal hiervoor opgericht : Innovative Product Group B.V - KvK 69684391. Deze entiteit verkoopt geen e-liquid rechtstreeks aan consumenten.

E-liquidwinkel B.V. is daarmee zelf geen importeur van rookwaar en nicotinehoudende vloeistoffen. U dient ons te zien en te beschouwen als een online detaillist. U hoeft de boete dus niet, zoals eerder is gebeurd, te ver-tien-voudigen vanwege onze buitenlandse merken. 

Wij zien de boete dus wel tegemoet en wensen u verder een vrolijke dag.

Team E-liquidwinkel| Meer

  E-liquidwinkel         Reacties (1)

Reacties (1)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 1003 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?