E-liquid kopen
Dampershoest | E-liquidwinkel

 

 

Dampershoest? Dit zijn de oorzaken

Ben jij overgestapt van traditioneel roken op elektronisch roken? Dan heb je de eerste stap gezet naar een betere gezondheid en schonere luchtwegen. Toch kun je ook als damper last hebben van een kuchje dat doet denken aan een rokershoestje. Wat veroorzaakt deze dampershoest nu eigenlijk en wat zijn de mogelijke oplossingen? Dat lees je hieronder.


 

Je luchtwegen herstellen zich

Als je net bent overgestapt van de gewone sigaret op de e-sigaret, kan het zijn dat je in het begin juist meer moet hoesten. Dat lijkt misschien vreemd, maar er is een hele eenvoudige verklaring voor. Je keel bevat namelijk hoesthaartjes, die door het roken van gewone tabak als het ware worden verdoofd. Zodra je stopt met het roken van sigaretten, gaan deze haartjes weer functioneren. Het gevolg: een kriebelende keel en hoesten. Geen slecht, maar juist een goed teken dus!


 

Je dampt te vaak

Hoewel dampen een stuk minder slecht voor je is dan traditioneel roken, wil dat niet zeggen dat je het ongelimiteerd kunt doen. Zeker voor een ex-roker kan de verleiding groot zijn om iedere dag net zo vaak te dampen als het aantal keer dat je in het verleden een sigaret opstak. Dat is geen goed idee, want overmatige belasting van je luchtwegen is nooit verstandig. Bovendien kun je bij e-liquids met een hogere nicotinesterkte al vrij snel jouw gewenste hoeveelheid nicotine binnenkrijgen; veel dampen is dan niet nodig.


 

Je e-liquid bevat teveel nicotine

Toch is het kiezen van een zo hoog mogelijke nicotinesterke in je e-liquid niet altijd de beste oplossing. Hoe hoger het gehalte nicotine in de vloeistof, hoe groter namelijk de kans dat je ervan moet hoesten. Het beste is daarom een keuze voor de gulden middenweg: het kopen van een e-liquid met een nicotinesterkte die je niet laat hoesten, maar die tegelijkertijd sterk genoeg is om niet continu te hoeven dampen.


 

Je drinkt te weinig

Of je nu rookt of dampt – elke keer dat je rook uitblaast, droog jij je lichaam een beetje verder uit. Bij af en toe dampen is de invloed daarvan verwaarloosbaar, maar bij continu gebruik van de e-sigaret telt het een keer op. Zeker in combinatie met de hierboven genoemde factoren, kan een droge keel ervoor zorgen dat je sneller hoest. Blijf daarom goed drinken naast het dampen.


 

Je bent gevoelig voor PG

In een eerdere blog hebben we reeds een stuk geschreven over de veelgebruikte basisvloeistoffen in e liquid: PG en VG. Met name PG kenmerkt zich door een sterke throat hit en kan hierdoor eerder zorgen voor een kuchje. Ook zijn er mensen met een lichte allergie voor PG. Dat leidt bijvoorbeeld tot huiduitslag, maar ook tot irritatie aan de luchtwegen. Het gevolg laat zich niet moeilijk raden: een hoestje! Ben jij ook gevoelig voor PG? Kies dan voor een e-liquid die uit een mix met een hoger VG-gehalte of zelfs uit 100% VG bestaat.
Happy Vaping!
 
  E-liquidwinkel     08-01-2018 17:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1417 reviews.
Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

 
Check the trust score on Scamadviser.com