E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png

Welke e sigaret moet ik kiezen?

Wil jij een e sigaret kopen, maar weet je niet welk exemplaar je moet kiezen? Dat is best begrijpelijk, want zeker voor een beginnende damper kan de gevarieerde keuze in de markt soms best verwarrend zijn. Juist daarom is het zaak om bij je keuze niet over één nacht ijs te gaan. In dit artikel leggen wij uit welke factoren je moet overwegen bij je keuze voor bepaald type e sigaret.


Formaat en gewicht

Het eerste aspect dat van belang is bij je keuze voor een e sigaret, is het ontwerp ervan. Denk hiervoor goed na hoe je het product in de praktijk wilt gebruiken. Ben je vaak onderweg en wil je dan op elk gewenst moment kunnen dampen? Dan is een wat kleinere en handzamere variant in de meeste gevallen de betere keuze.

Sommige e sigaretten doen met hun cilindervormige design denken aan de vorm van een reguliere sigaret, terwijl andere zich onderscheiden door een meer rechthoekig ontwerp. Wat jou het meest aanspreekt, is vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

Hou bij je keuze ook rekening met het gewicht, want dit kan tussen verschillende producten nogal eens verschillen. In onze e sigaretvergelijker weegt het lichtste exemplaar bijvoorbeeld slechts 17 gram en het zwaarste 172 gram. Dit is bijna 10x keer zoveel! Dit gewichtsverschil zul je in het dagelijks gebruik dan ook zeker merken.


Batterijcapaciteit en tankinhoud

Een zeer belangrijke overweging bij het kopen van een e sigaret is de capaciteit van de batterij. Hoe kleiner deze immers is, hoe vaker hij opnieuw opgeladen moet worden. Dit is in principe geen probleem als je gedurende de dag vaak in de buurt bent van een stopcontact en de e sigaret een zogenaamde Pass Through-functie heeft, waarbij je deze kunt gebruiken tijdens het opladen.

Ben je echter veel onderweg en wil je de hele dag ongelimiteerd kunnen dampen? Dan moet de batterijcapaciteit ten minste 1.500 mAh zijn. Ook is het van belang rekening te houden met de tankinhoud, omdat je bij een kleinere tankinhoud nu eenmaal vaker e liquid moet verwisselen. Een tankinhoud van 2,0 ml is voor optimaal gebruiksgemak in de meeste gevallen aan te raden.


Dampproductie en dampervaring

Het laatste maar misschien wel belangrijkste element dat je moet overwegen bij de aanschaf van een e sigaret is de dampproductie ervan. Met name ex-rokers geven vaak de voorkeur aan exemplaren die veel damp produceren en die de rookervaring van een traditionele sigaret hierdoor beter nabootsen.

Het gebruik van een Sub-ohm coil resulteert door de lagere weerstand vaak in een grotere dampproductie. Let op: in de praktijk krijg je hierdoor vaak meer nicotine binnen dan je doorhebt (pas ook op voor dampershoest). Het kiezen van een e liquid met een lagere nicotinesterkte is bij Sub-ohmen dan ook verstandig.

Ook een clearomizer geeft doorgaans een wat vollere damp, wat volgens sommige dampers de dampervaring aanmerkelijk verbetert. Zo’n clearomizer is bovendien makkelijk vulbaar en schoon te maken, waardoor het verwisselen van e liquid werkelijk een fluitje van een cent is.

  E-liquidwinkel     22-03-2018 09:20     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1150 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

Bent u ouder dan 18 jaar?