E-liquid kopen
E-sigaret kiezen | E-liquidwinkel
Welke e sigaret moet ik kiezen?

Wil jij een e-sigaret kopen, maar weet je niet welk exemplaar je moet kiezen? Dat is best begrijpelijk. Of je nu een gevorderde of een beginnende damper bent, de enorme hoeveelheid e-sigaretten in de markt kan best verwarrend zijn. Juist daarom is het zaak om bij je keuze niet over één nacht ijs te gaan. In dit artikel leggen wij uit welke factoren je moet overwegen bij je keuze voor bepaald type e-sigaret.

 

 

Formaat en gewicht e-sigaret

Eén van de aspecten die van belang zijn bij je keuze voor een e-sigaret, is het ontwerp ervan. Denk hiervoor goed na hoe je het product in de praktijk wilt gebruiken. Ben je vaak onderweg en wil je dan op elk gewenst moment kunnen dampen? Dan is een wat kleinere en handzamere variant in de meeste gevallen de betere keuze.

Sommige e-sigaretten doen met hun cilindervormige design denken aan de vorm van een reguliere sigaret, terwijl andere zich onderscheiden door een meer rechthoekig ontwerp. Wat jou het meest aanspreekt, is vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

Houd bij je keuze ook rekening met het gewicht, want dit kan tussen verschillende producten nogal eens verschillen. In
onze E-sigaret Vergelijker weegt het lichtste exemplaar bijvoorbeeld slechts 17 gram en het zwaarste 172 gram. Dit is bijna 10x keer zoveel! Dit gewichtsverschil zul je in het dagelijks gebruik dan ook zeker merken. 

 

 

Batterijcapaciteit en tankinhoud

Een zeer belangrijke overweging bij het kopen van een e-sigaret is de capaciteit van de batterij. Hoe kleiner deze immers is, hoe vaker hij opnieuw opgeladen moet worden. Dit is in principe geen probleem als je gedurende de dag vaak in de buurt bent van een stopcontact en de e-sigaret een zogenaamde Pass Through-functie heeft, waarbij je deze kunt gebruiken tijdens het opladen.
 
Ben je echter veel onderweg en wil je de hele dag ongelimiteerd kunnen dampen? Dan moet de batterijcapaciteit ten minste 1.500 mAh zijn. Ook is het van belang rekening te houden met de tankinhoud, omdat je bij een kleinere tankinhoud nu eenmaal vaker e liquid moet verwisselen. Een tankinhoud van 2,0 ml is voor optimaal gebruiksgemak in de meeste gevallen aan te raden.


 

Dampproductie en dampervaring

Het laatste maar misschien wel belangrijkste element dat je moet overwegen bij de aanschaf van een e-sigaret is de dampproductie ervan. Met name ex-rokers geven vaak de voorkeur aan exemplaren die veel damp produceren en die de rookervaring van een traditionele sigaret hierdoor beter nabootsen.

 

Beginnende of gevorderde damper?

Voor een beginnende e-roker die van het roken af wil is het natuurlijk van belang dat de stop-poging slaagt! En dus dat het e-roken succesvol is. Dat gebeurt alleen, hebben we gemerkt, als de eerste ervaring positief is. Indien je dus als starter direct kiest voor een marktkraam-modelletje van € 6,95 of kiest voor een vrij geavanceerd type e-sigaret waarbij je allerlei zaken goed dient in te stellen zoals het vermogen, type coil of de luchttoevoer, dan neemt de kans op een succesvolle overstap simpelweg af. Natuurlijk geldt dit niet altijd en voor iedereen, maar onze ervaring leert ons dat.

 

Eenvoudige e-sigaret

Een beginnende damper kan volgens ons beter kiezen voor eenvoud. Kies dus voor een e-sigaret die je na het (eenvoudig) installeren direct kunt gebruiken, en die het ook meteen goed doet. Een voorbeeld van een eenvoudige e-sigaret is de HEXA. Bij deze e-sigaret hoef je werkelijk niets te doen of in te stellen. De HEXA werkt met voorgevulde Pods die je in de HEXA klikt en klaar ben je. Geen knoppen, geen schuifjes, geen e-liquid bijvullen of coils vervangen. De HEXA is klein van formaat, zeer lichtgewicht, heeft geen knoppen en kent een buitengewone prestatie.
 

HEXA biedt grootste slagingskans

Statistisch onderzoek onder overstappers in België toont aan dat de kans op een succesvolle overstap van alle type e-sigaretten in de markt het grootst is met de HEXA. Dit ligt, volgens de bedenkers van deze e-sigaret, aan het ontwerp van de HEXA. Hij is klein, lichtgewicht, eenvoudig te bedienen en de hoeveelheid damp is erg vergelijkbaar met een normale sigaret.  Dit was ook de uitdaging voor makers van de HEXA.
 

Nadelen HEXA Vapor

Een nadeel van de HEXA Vapor e-sigaret is het beperkt aantal smaakjes e-liquid en het beperkt aantal nicotinelevels. Je kunt dus niet zoveel kiezen. We verwachten wel dat het aanbod van HEXA Pods, mede door het succes, snel zal stijgen. Daarnaast is de capaciteit van de batterij wat klein. Dus moet je hem wat vaker opladen.


 

Méér eenvoudige e-sigaretten

Naast de HEXA is er natuurlijk veel meer keuze in eenvoudige e-sigaretten in de markt voor een beginnende e-roker. Binnen ons assortiment geldt dat in bijzondere mate voor de Joyetech AIO en de Joyetech eGo ONE V2.  Dit zijn beiden penvormige e-sigaretten met een redelijk eenvoudige installatie en gebruik. Je hebt echt geen technische kennis nodig om deze e-sigaretten goed te kunnen gebruiken.

 

Méér keuze in e-liquidsmaakjes

Met deze twee type e-sigaretten ben je niet gebonden aan een select aantal smaakjes zoals bij de HEXA, je hebt eigenlijk de gehele markt ter beschikking. Dat is plezierig omdat je de e-liquid zodoende ook kunt mixen om de smaak nog beter af te stemmen op jou behoefte. Zo kunnen 3 druppels menthol of vanille aan je tabak e-liquid ineens nét het verschil maken.

 

Nicotinegehalte afbouwen

Ook kun je het nicotinelevel beter afstemmen, of zelfs rustig aan afbouwen. Dat doe je door 2 flesjes e-liquid gewoon met elkaar te mengen. Een flesje met 6mg. nicotine levert gemixt met 0mg (zero) een nicotinelevel op van 3mg.
Meng je dat dan weer met een extra flesje van 0mg. heb je 30ml. vloeistof met een nicotinegehalte van 2mg. etc.


 

Méér capaciteit : de batterij gaat een volle dag mee

Ook de batterijcapaciteit van deze twee e-sigaretten is voldoende om er een volle dag mee te doen zonder op te laden. En als dat dan een keertje wel noodzakelijk blijkt te zijn kun je hem tijdens het opladen aan bijv. je PC ook gewoon blijven gebruiken.


 

E-sigaretten voor beginners tot licht gevorderden

Zowel de JustFog Q16 als de Aspire Tigon zijn twee voorbeelden van e-sigaretten die zowel voor beginners als voor (licht) gevorderden geschikt zijn. Wij hebben deze e-sigaretten zelf ook gebruikt, en bevallen ons nog steeds prima (terwijl we al 7 jaar e-roken).
 

De JustFog Q16 is een immens populaire e-sigaret en haalt wereldwijd enorme successen. Je kunt bij deze e-sigaret het vermogen van de batterij aanpassen waardoor je een wat zwaardere of juist lichtere trek krijgt. Hij is relatief klein van formaat en heeft een uitstekende dampproductie.

De
Aspire Tigon is simpelweg een krachtpatser. Een grote batterij capaciteit en een enorme damp en smaak. Zelfs voor starters kan de Aspire Tigon een uitstekende set zijn, maar zeer zeker voor de ervaren damper biedt deze e-sigaret veel voordelen.


 

Overstappen naar de e-sigaret loont!

Overstappen van de klassieke sigaret naar de e-sigaret is simpelweg verstandiger dan blijven roken. Het is beter voor uw gezondheid en het scheelt bakken met geld. Welke e-sigaret je ook kiest.

 

 

Korte beschrijving van onze selectie e-sigaretten

 

De Joyetech eGo ONE V2 is een penvormige e-sigaret met een krachtige batterij (1.500mah) en een zeer goede dampproductie en smaakoverdracht. Al sinds de introductie van deze e-sigaret onze persoonlijke favoriet. Je kunt deze e-sigaret gebruiken met 2 type coils ; de 1.0 Ohm en de 0.5 Ohm. Een lagere weerstand (0.5) levert meer damp maar verbruikt ook meer e-liquid. Wat voor jou de ideale coil is moet je gewoon zelf ervaren. In een starterset zitten beiden type coils (Pure Cotton) bijgesloten. Je kunt het dus zelf ervaren. Zelf gebruiken we de CLR variant van dit type coil, deze kun je gewoon los in een set van 5 stuks bestellen.

 

HEXA Pod Systeem

Een Europese e-sigaret kom je niet zo vaak tegen, maar dit is bij uitstek een zeer gebruiksvriendelijke en gemakkelijke e-sigaret. Indien je graag een poging wilt wagen om over te stappen van de sigaret naar de e-sigaret maak je met deze e-sigaret de grootste slagingskans. De HEXA werkt met vervangbare e-liquid Pods. Deze Pod schuif je zeer gemakkelijk in de HEXA en je hoeft verder niets te doen. Geen knopjes, geen coils, geen e-liquid bijvullen, niks. Zet de HEXA aan je mond en hij werkt meteen. Zeer klein formaat, lichtgewicht, dus  past gemakkelijk in je binnenzak. Laad snel op.JustFog Q16

De JustFog Q16 is een relatief kleine e-sigaret met een bovengemiddelde prestatie. Dat verklaart voor een groot deel wel zijn succes in de markt. De batterij is instelbaar tussen 3,4V en 4,8V en heeft 8 standen. Deze kun je makkelijk instellen via een plus -en minknopje. Hoe meer vermogen je de batterij geeft, hoe krachtiger de smaak en dampproductie.

 

Aspire Tigon

De nieuwste telg uit de Aspire fabriek is de Tigon en is met recht een krachtpatser. Een relatief dikke penvormige e-sigaret met een batterij van 1.800mah. Deze gaat met gemak een volle dag mee zonder opladen. De smaak -en dampproductie is ongekend. Uniek aan deze e-sigaret is de wijze waarop je de e-liquid kunt bijvullen en de coil kunt vervangen. Dat kan allemaal zonder geklieder.

 

Joyetech AIO

De Joyetech AIO is verkrijgbaar in een penvormige en een BOX variant. Denk even aan zo'n zilvere ZIPPO aansteker om een idee te krijgen van zo'n BOX model. Deze ligt lekker in de hand. Een voordelige keuze voor een simpelweg goed presterende e-sigaret.

 

Méér info?
Natuurlijk kunt u altijd even contact met ons opnemen indien u vragen heeft. Stelt u deze dan gewoon via de e-mail info@e-liquidwinkel.nl


Happy Vaping!

 
  E-liquidwinkel     22-03-2018 09:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1417 reviews.
Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

 
Check the trust score on Scamadviser.com