E-liquid kopen
Ingredienten e-liquid | E-liquidwinkel
Hoe beïnvloedt de PG en VG de dampervaring?

Onlangs hebben wij het al eens gehad over de ingrediënten in e-liquid. Het belangrijkste bestanddeel in e-liquids is de basisvloeistof (ofwel Base) dat als transporteur fungeert voor alle andere ingrediënten en hiermee noodzakelijk is om te kunnen dampen. Ook de gebruikte basisvloeistof zelf heeft echter grote invloed op de dampervaring. In dit artikel leggen we uit waarom dit zo is.

 

Welke ingrediënten bevat e-liquid?

De basisvloeistof in e-liquid bestaat vaak uit één of beide van de volgende ingrediënten: propyleen glycol (PG) en vegetable glycerine (VG). Hoewel deze namen je misschien doen denken aan de scheikundelessen uit je jeugd, is het niet moeilijk en zeker de moeite waard om over deze twee stoffen wat meer kennis te vergaren.

De gebruikte Base in de door jou gekozen e-liquid heeft namelijk grote invloed op de dampervaring. PG en VG resulteren beide in een verschillende smaak en sensatie in de mond en keel. Ook is niet elke e-sigaret geschikt voor een e -liquid met 100% PG of 100% VG. Veel e-liquids bevatten beide stoffen daarom in een bepaalde verhouding.


 

Wat zijn de voordelen van PG en VG?

Laten we eens dieper duiken in de precieze verschillen tussen PG en VG. Het voornaamste kenmerk van PG is de zogenaamde throat hit tijdens het dampen. Deze sterke sensatie in de keel doet denken aan die bij het roken van traditionele tabak. E-liquids met een hoge verhouding PG zijn daarom zeer populair bij ex-rokers. Daarnaast is PG een iets effectievere transporteur van aroma dan VG, wat het een geliefde keuze maakt voor de dampers die streven naar een maximale smaakbeleving.

VG heeft echter ook zo zijn voordelen. De minder sterke throat hit wordt geprezen door liefhebbers van een zachte dampervaring en levert bovendien minder irritatie op dan PG. Een zeer klein percentage dampers kan zelfs allergisch zijn voor PG, wat een e-liquid met relatief veel of zelfs 100% VG de beste keuze maakt voor deze groep. Daarnaast smaakt VG van nature lichtzoetig en is de damp in de mond dikker en voller, waardoor de smaak langer blijft hangen.


 

Stel zelf je gewenste e-liquid samen

Zoals je uit bovenstaande vergelijking kunt opmaken, bieden zowel PG als VG specifieke voordelen op het gebied van dampen. Welke Base in jouw e liquid de beste keuze is, hangt dan ook af van jouw persoonlijke voorkeur. De gulden middenweg is in veel gevallen een mix van beide stoffen, zodat je van de voordelen van beide kunt genieten.

Wil jij maximale invloed hebben op de samenstelling van jouw e liquid en daarmee ook de verhoudingen van de gebruikte basisvloeistof? Bekijk dan
hier eens onze basis e liquids. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende PG/VG-verhoudingen en bieden je zo een maximale keuzevrijheid. Hierdoor kun je zelf op voordelige wijze jouw ideale e liquid maken. Succes!
Happy Vaping!

 
  E-liquidwinkel     11-12-2017 12:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1429 reviews.
Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

 
Check the trust score on Scamadviser.com