E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png


Nieuwe longziekte door e-sigaret ?

Een artikel uit Amerika wat inmiddels in vrijwel alle kranten en nieuwssites is overgenomen gaat over een nieuwe longziekte welke direct wordt gelinkt met het gebruik van een e-sigaret. Meer dan 450 patiënten in de USA zouden inmiddels lijden aan deze nieuwe longziekte en volgens berichten zijn hiervan al 5 mensen overleden.

 

E-sigaret als dé boosdoener van nieuwe longziekte

De meeste nieuwssites vertellen tevens dat het hierbij gaat om ‘allemaal jonge en gezonde mensen, die door de e-sigaret nu kortademig zijn en in het ziekenhuis liggen en dat het zelf ademen in een derde van de gevallen niet meer lukt'. Het gebruik van een e-sigaret wordt in deze berichtgeving sterk afgeraden.


Jeetje. Daar schrik je wel even van toch?

 

E-sigaret en longziekte : wat klopt er wel en niet?

Het is op zijn minst opmerkelijk dat deze nieuwe longziekte blijkbaar alleen voorkomt in de USA. Nergens anders ter wereld worden jonge en gezonde  mensen aan de beademing gelegd als direct gevolg van een simpele e-sigaret. De overeenkomst van al deze nieuwe patiënten is inderdaad dat zij allemaal gebruikmaken van ‘een e-sigaret’. Maar hoe dan?


 

Self-made e-sigaretten en illegale drugs zoals marihuana 

Er blijkt nóg een overeenkomst te zijn onder deze 'jonge, vrolijke, gezonde' en helaas nieuwe longpatiënten. Echter is dat niet zo leuk om te melden op een nieuwssite, want dan is het eigenlijk geen nieuws. Deze groep maakte namelijk allemaal gebruik van een zelf-in-elkaar-geknutselde e-sigaret en zelfgemaakte e-liquid met THC-olie, marihuana of een andere illegale drug. Een volledig self-made e-sigaret dus om drugs als THC, marihuana of anderszins binnen te krijgen.

De standaard e-sigaret, zoals deze in Europa verkrijgbaar is, is en blijft een prachtig alternatief voor de zwaar kankerverwekkende sigaret. Helaas wordt de e-sigaret nu wereldwijd afgeschilderd als de grote boosdoener, terwijl het hier in feite gewoon gaat om de gevolgen van het gebruik van ordinaire straatdrugs. Nieuw is dat deze illegale drugs zijn opgelost in e-liquid en dat men deze substantie vervolgens middels een zelf-in-elkaar-geknutselde e-sigaret heeft proberen toe te dienen. Tja, dat moet je ook niet doen hè.

 

Treurig dus. In Amerika is sprake van een soort 'jungle' op straat, de e-cigmarkt is een  volledig ongereguleerde markt. Deze situatie is niet vergelijkbaar met de markt in bijv. Nederland of België of andere Europese landen. Binnen Europa gelden strikte regels aan e-liquid, bijv. het maximum volume van een flesje e-liquid (10ml) en het maximum nicotinelevel (20mg). En ook e-sigaretten zijn in Europa onderworpen aan extra veiligheidseisen. Dat is allemaal niet het geval in Amerika. Een goed voorbeeld hiervan is de in Amerika razend populaire e-sigaret JUUL. De vullingen van deze e-sigaret bevatten maar liefst 58mg nicotine en is in Amerika gewoon toegestaan. In Nederland en België is de JUUL verboden.
 

Geen nieuwe longziekte bekend in Nederland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat in een reactie weten géén signalen te hebben ontvangen dat er in Nederland mensen vergiftigd zijn, of opgenomen met een nieuwe longziekte na het roken van een e-sigaret. Dit komt omdat in Nederland de productregulatie veel beter op orde is.
 

Ons advies

Is eigenlijk heel simpel. Ga niet zelf lopen knutselen met e-sigaretten, en al helemaal niet met e-sigaretten en THC, marihuana of een andere drug. Schaf uw dampwaar altijd aan bij gespecialiseerde verkooppunten, en gebruik deze e-sigaretten gewoon zoals voorgeschreven, dan is er niets aan de hand.

 
Feit is wel, en dat is ronduit treurig, dat de e-sigaret wederom in een kwaad daglicht wordt gesteld. Op vrijwel alle serieuze en minder serieuze nieuwssites is dit "nieuws" simpelweg gekopieerd en geplakt. 

 
  E-liquidwinkel     11-09-2019 15:56     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Frank Mosterd -  07-10-2019

Hallo, ik ben bijna drie jaar geleden gestopt met roken. D.m.v. de e sigaret. Af en toe pak ik hem wel eens om nog even om lekker te gebruiken. Nooit ergens last van gehad. Nu wordt de vorm van paffen enorm onderuit gehaald! Waar zijn ze mee bezig? Omdat er een aantal mensen zijn gaan rommelen met de navulbare patronen en dan ineens "last" krijgen. Ik vraag me af of hier een addertje onder het gras zit .Als je weet dat er jaarlijks 20000 mensen dood gaan ten gevolge van reguliere sigaretten! Dan staan die paar mensen die nu zijn opgenomen helemaal in het niet. Tuurlijk is niet roken het beste! Maar om nu alles bij de e sigaret neer te leggen lijkt me onzinnig.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1199 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

Bent u ouder dan 18 jaar?