E-liquid kopen
Schoonmaken e-sigaret | E-liquidwinkel


 

Hoe moet ik mijn e-sigaret schoonmaken?

 

Een belangrijk onderdeel van het elektrisch roken is het schoonhouden van je e-sigaret. Maar hoe doe je dat nou precies?
 

E-liquid resten in de coil

Tijdens het dampen van e-liquid blijven er kleine restjes vloeistof achter in de verdamper van de gebruikte e-sigaret. Dat is niet zo erg, maar na verloop van tijd stapelen aangekoekte vloeistofresten zich geleidelijk op. Dit zorgt ervoor dat de verdamper (of coil) steeds minder goed begint te functioneren. Voor een optimale dampervaring is het daarom belangrijk om je e-sigaret geregeld schoon te maken.

 

Wanneer moet ik mijn e-sigaret schoonmaken?

Het schoonmaken van je e-sigaret doe je het liefst om de week of om de twee weken. Hoe vaak precies, hangt af van de intensiteit en frequentie van jouw gebruik. Merk je op een gegeven moment dat de e-sigaret zwaarder trekt of bespeur je een verbrande smaak die er voorheen niet was? Dan ben je eigenlijk al te laat.

Dit zijn namelijk allemaal signalen dat de gloeidraad van de verdamper (ook wel bekend als de coil) is aangekoekt met resten e-liquid uit het verleden. Soms leidt dat ertoe dat je de coil in zijn geheel moet vervangen. Zit hij vast in de clearomizer? Dan moet je zelfs die soms helemaal vervangen.

Onze eigen ervaring is dat je er goed aan doet om de coil wekelijks te vervangen. Hiermee worden ook problemen voorkomen. Indien je dat doet, maak dan even met een keukenrol alle elementen schoon waar je de coil indraait.


 

Zo maak jij je e-sigaret schoon

Gelukkig is de situatie in veel gevallen nog te redden. De coil is gemakkelijk te vervangen voor een nieuwe. Er zijn ook dampers die de coil afspoelen met lauw water, of hem laten weken in gedenatureerde alcohol. Ons advies is echter : vervang je coil gewoon op tijd. Het stukje katoen in de coil is na verloop van tijd gewoon wat aangekoekt, je merkt het direct in de dampprestatie als je hem vervangt.

 

Schoonmaken onderdelen e-sigaret

Naast de coil en clearomizer, zijn er ook nog andere onderdelen van de e -sigaret die je kunt schoonmaken. Zo is het verstandig om kleine contactpunten, zoals het schroefdraad van de batterij en verdamper, regelmatig even schoon te vegen met een doekje. Teveel aanslag kan namelijk leiden tot een verminderde stroomtoevoer en daarmee tot een mindere dampervaring.

 

Coil heeft een beperkte houdbaarheid

Heb jij geen last van een zwaardere trek of een verbrande smaak, maar lekt je e-sigaret? Controleer dan eerst of de coil goed vast zit. Hij moet ' strak' zitten dus, zeker niet te los. Lekkages kunnen ook voorkomen door een gebrekkig onderhoud. Zeker als je de verdamper langere tijd niet gebruikt, zal e-liquid zich steeds meer ophopen nabij het mondstuk en uiteindelijk gaan lekken. 

Een coil heeft zoals aangegeven een beperkte houdbaarheid. Ben je op het punt beland dat je e-sigaret wat minder presteert, of een wat wrange smaak geeft? Kies dan eieren voor je geld en plaats een nieuwe coil in je clearomizer, ook als de coil het nog doet. Zo voelt je e-sigaret weer als nieuw en kun je weer lange tijd vooruit.


 

Direct een coil bestellen?

Kijk dan hier voor de coil die hoort bij jouw e sigaret. E-liquidwinkel hanteert de meest scherpe prijzen in de markt voor e-sigaretten en coils. 

Natuurlijk ben je bij ons ook van harte welkom voor de aanschaf van een geheel nieuwe e-sigaret indien dit noodzakelijk blijkt te zijn. Check hier onze selectie e-sigaretten en profiteer van onze voordelige prijzen.

Happy Vaping!
 
  E-liquidwinkel     19-04-2018 15:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1417 reviews.
Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

 
Check the trust score on Scamadviser.com