E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png

Schoonmaken e-sigaret

Hoe moet ik mijn e sigaret schoonmaken?

Tijdens het dampen van e liquid blijven er kleine restjes vloeistof achter in de verdamper van de gebruikte e sigaret. Dat is niet zo erg, maar na verloop van tijd stapelen aangekoekte vloeistofresten zich geleidelijk op. Dit zorgt ervoor dat de verdamper steeds minder goed begint te functioneren. Voor een optimale dampervaring is het daarom belangrijk om je e sigaret geregeld schoon te maken.
 

Wanneer moet ik mijn e sigaret schoonmaken?

Het schoonmaken van je e sigaret doe je het liefst om de zoveel tijd. Hoe vaak precies, hangt af van de intensiteit en frequentie van jouw gebruik. Merk je op een gegeven moment dat de e sigaret zwaarder trekt of bespeur je een verbrande smaak die er voorheen niet was? Dan ben je eigenlijk al te laat.

Dit zijn namelijk allemaal signalen dat de gloeidraad van de verdamper (ook wel bekend als de coil) is aangekoekt met resten e liquid uit het verleden. Soms leidt dat ertoe dat je de coil in zijn geheel moet vervangen. Zit hij vast in de clearomizer? Dan moet je zelfs die soms helemaal vervangen.

 

Zo maak jij je e sigaret schoon

Gelukkig is de situatie in veel gevallen nog te redden. De coil is gemakkelijk te vervangen voor een nieuwe. Er zijn ook dampers die de coil afspoelen met lauw water, of hem laten weken in gedenatureerde alcohol. Ons advies is echter : vervang je coil gewoon op tijd. Het stukje katoen in de coil is na verloop van tijd gewoon wat aangekoekt, je merkt het direct in de dampprestatie als je hem vervangt.

Naast de coil en clearomizer, zijn er ook nog andere onderdelen van de e sigaret die je kunt schoonmaken. Zo is het verstandig om kleine contactpunten, zoals het schroefdraad van de batterij en verdamper, regelmatig even schoon te vegen met een doekje. Teveel aanslag kan namelijk leiden tot een verminderde stroomtoevoer en daarmee tot een mindere dampervaring.

 

Coil heeft een beperkte houdbaarheid

Heb jij geen last van een zwaardere trek of een verbrande smaak, maar lekt je e sigaret? Controleer dan eerst of de coil goed vast zit. Hij moet ' strak' zitten dus, zeker niet te los. Lekkages kunnen ook voorkomen door een gebrekkig onderhoud. Zeker als je de verdamper langere tijd niet gebruikt, zal e liquid zich steeds meer ophopen nabij het mondstuk en uiteindelijk gaan lekken. 

Een coil heeft een beperkte houdbaarheid. Ben je op het punt beland dat je e-sigaret wat minder presteert, of een wat wrange smaak geeft? Kies dan eieren voor je geld en plaats een nieuwe coil in je clearomizer, ook als de coil het nog doet. Zo voelt je e sigaret weer als nieuw en kun je weer lange tijd vooruit.

Direct een coil bestellen? Kijk dan hier voor de coil die hoort bij jouw e sigaret. Of koop direct een gehele nieuwe set en profiteer van onze voordelige prijzen.| Meer

  E-liquidwinkel         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1127 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

Bent u ouder dan 18 jaar?