E-liquid kopen
De Beste 100% VG e-liquid | E-liquidwinkel


De Beste 100% VG e-liquid

 


Veel dampers hebben een voorkeur voor een 100% plantaardige e-liquid. Soms komt dat vanwege een allergie voor PG, een veelgebruikte basisstof van e-liquid, en is het gewoon bittere noodzaak. Maar soms komt kan de reden zijn dat men een beter gevoel heeft bij een plantaardige basis vloeistof.

Wat zijn nu de voor -en nadelen van een 100% VG e-liquid? Welke merken hebben de beste VG e-liquid? Hierbij staan we stil in deze blog  

Waarom moet ik kiezen voor 100% VG e-liquid?

De gebruikte basisvloeistof (oftwel Base) in e-liquid heeft grote invloed op de dampervaring bij elektronisch roken. Meestal bestaat deze Base uit een mix van twee ingrediënten: propyleen glycol (PG) en vegetable glycerine (VG). Er zijn echter meerdere redenen om te kiezen voor een e-liquid met 100% VG. Hieronder bespreken we de belangrijkste.Geen allergische reacties

Een voorname reden om te kiezen voor een e-liquid die alleen VG als basisvloeistof bevat, is de afwezigheid van PG. Deze PG wekt bij sommige mensen allergische reacties op, die zich uiten in gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, keelpijn en jeuk op uiteenlopende plekken. Hierdoor neemt het risico toe dat deze mensen in hun oude gewoonte van het roken van tabak vervallen. Dat is natuurlijk iets dat je te allen tijde wilt voorkomen. Gelukkig is er een alternatief in de vorm van e-liquids met 100% VG. Doordat deze vloeistoffen alleen VG als basisvloeistof bevatten, resulteren ze niet in klachten die voortkomen uit allergische reacties. Daarnaast zijn er e-liquids verkrijgbaar die zowel VG als (een relatief kleine hoeveelheid) PG bevatten, die bij minder hevige allergieën een goede middenweg vormen.Uitstekende dampproductie en langdurige smaakbeleving

VG is echter veel meer dan een tweede keus achter PG in geval van allergische verschijnselen. De stof biedt diverse voordelen op het gebied van de dampbeleving en is niet voor niets standaard in veel e-liquids aanwezig. De bekendste eigenschap van VG is zonder twijfel het geheel eigen smaakkarakter. Enerzijds van nature lichtzoetig en hierdoor heerlijk om te dampen, maar anderzijds met een minder sterke throat hit dan PG. Wie de voorkeur geeft aan een zachte maar toch smaakvolle dampervaring, is dan ook beter af met een e-liquid waarvan het basisvloeistof louter bestaat uit VG.

 
Nu moeten we eerlijk zijn: de 100% VG e-liquids met een volle smaakbeleving én een voor ex-rokers bevredigende throat hit liggen niet voor het oprapen. Bij E-liquidwinkel zijn we er echter in geslaagd enkele topvloeistoffen te ontwikkelen in samenwerking met twee hoog aangeschreven Duitse fabrikanten (Herrlan en Valeo). Uiteraard 100% Europees en biologisch en met een intense en langdurige smaakbeleving, die minder snel vervliegt dan de soms wat dunnere damp die PG oplevert. Ook niet onbelangrijk: je koopt deze bij ons tegen een zeer betaalbare prijs, iets dat in de context van hoge kwaliteit 100% VG e-liquids zeker geen vanzelfsprekendheid is.Is 100% VG e-liquid iets voor mij?

Of 100% VG e-liquid iets voor jou is, kun je alleen uitvinden door het te proberen. Als je tot op heden alleen gewone tabak of PG vloeistoffen gewend bent, adviseren we je VG e liquid wel enige tijd de kans te geven. In het begin kan de overstap even wennen zijn, maar menig damper wil na verloop van tijd niets anders meer! Zeker als je houdt van een grote dampproductie, zul je dampen met VG waarschijnlijk als erg plezierig ervaren. Zorg wel dat je e- sigaret geschikt is voor 100% VG e-liquid, want deze is doorgaans stroperiger dan PG.


 
Vragen?
Heb je een vraag over een van onze VG vloeistoffen? Aarzel dan niet en laat het ons weten via info@e-liquidwinkel.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Happy Vaping! 
  E-liquidwinkel     08-01-2018 17:08     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1417 reviews.
Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

 
Check the trust score on Scamadviser.com