E-liquid kopen
Wat is sub ohmen? | E-liquidwinkel

 


Wat is Sub-ohmen precies?

Als je kijkt in onze begrippenlijst, zie je tussen meer dan 120 e-sigaret begrippen ook Sub-ohmen staan. De definitie is als volgt: “Dampen van een e-sigaret met daarin een coil met een weerstand lager dan 1,0 Ohm.” Die omschrijving raakt de kern, maar vertelt je nog niet wat hiervan de voordelen en nadelen zijn. Die zetten we daarom voor je op een rijtje in dit artikel.

 

Hoe werkt Sub-ohmen?

De coil in een e-sigaret is het element dat de e-liquid verdampt tot inhaleerbare damp. In veel elektronische sigaretten worden coils gebruikt met een weerstand tussen de 1,0 en 2,5 Ohm. Hoe lager de weerstand, hoe makkelijker het is om veel damp te produceren. Je inhaleert immers meer damp en blaast hierdoor ook grotere dampwolken uit.
 
Sub-ohmen kun je niet met elke e-sigaret. Niet alle clearomizers en batterijen werken namelijk met een hiervoor geschikte coil. Bij het aanschaffen van een e-sigaret is het dan ook belangrijk om vooraf te onderzoeken of de spullen geschikt zijn voor een Sub-ohm coil. Raadpleeg daarnaast de bijgeleverde veiligheidsvoorschriften voor maximale zekerheid.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van Sub-ohmen?

Het belangrijkste voordeel van Sub-ohmen hebben we hierboven al laten doorschemeren. De lagere coilweerstand zorgt voor een grotere dampproductie door makkelijkere inhalatie. Hierdoor kun je rechtstreeks inhaleren. Hierbij inhaleer je de damp niet eerst in je mond, maar direct in je longen. Als grote dampwolken en een direct lung inhaleertechniek je voorkeur genieten, zul je dit zeker weten te waarderen. Bij gebruik van een lage weerstand coil hoef je niet perse rechtstreeks te inhaleren, je kunt ook gewoon fijn dampen met de 'Mouth-To-Lung' methode, ofwel de damp eerst verzamelen in je mond om deze daarna ineens te inhaleren.
 
Natuurlijk zijn er echter ook nadelen aan de Direct-Lung techniek. Ex-rokers zijn bijvoorbeeld gewend aan een mouth to lung inhaleertechniek – zij verzamelen de damp eerst in de mond en inhaleren daarna pas over de longen. Daarnaast is Sub-ohmen duurder door de gebruikte spullen en het hogere verbruik van e-liquid. Ook gaan Sub-ohm coils door de lagere weerstand doorgaans iets minder lang mee.

 

Wat betekent Sub-ohmen voor mijn gebruik van e-liquid?

Of je nu een e sigaret met een Sub-ohm coil gebruikt of niet; dit heeft in principe geen invloed op je keuze voor een bepaalde e liquid. Wel moet je er rekening mee houden dat je vloeistof sneller op raakt en dat je per inhalatie meer nicotine binnenkrijgt. Als het juist je bedoeling is om je nicotinegebruik af te bouwen, is Sub-ohmen dan ook een minder goed idee.
 
Wil je specifiek Sub-ohmen om zo groot mogelijke dampwolken te produceren, dan kun je de keuze voor een e liquid hier ook op aanpassen. Hoe meer vegetable glycerine (VG) de vloeistof namelijk bevat, hoe dikker de dampwolken over het algemeen zijn. Interessant in dat kader om te weten is dat er ook 100% VG e liquids op de markt zijn.
Happy Vaping!

 
  E-liquidwinkel     06-02-2018 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1417 reviews.
Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

 
Check the trust score on Scamadviser.com