E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png
 22/09/2016


Verbod op levering naar België e.a
Strikte regels voor levering naar andere landen
 

Belangrijke informatie voor onze Belgische klanten: 
 
In verband met de nieuwe wetgeving hebben wij de verkoop via internet aan onze Belgische klanten moeten staken per 17 januari 2017.
 
Het afhalen van uw bestelling in Nederland blijft onder voorwaarden gewoon mogelijk


Verschillende Belgische klanten hebben ons reeds benaderd en zijn in de veronderstelling dat het verbod op online verkoop alleen zou gelden voor nicotinehoudende producten en e-sigaretten. We hebben de teksten uit het Belgisch Staatsblad van 17-11-2016 nagelezen en hierin staat o.m. het volgende :

Art. 6
De verkoop aan consumenten van elektronische sigaretten en navulverpakkingen op afstand is verboden.

Ondanks de zinsnede in hetzelfde document dat een "navulverpakking" een recipiënt is dat een nicotinehoudende vloeistof bevat blijft de verkoop op afstand van navulverpakkingen van elektrische sigaretten verboden. Een navulverpakking kan evengoed een aroma zijn zonder nicotine (ook dat is een navulverpakking).

Wij hebben besloten om geen bestellingen meer te versturen aan klanten in het buitenland. 
 

BESTELLINGEN EN AFHALEN
 


Bestellingen van Belgische klanten kunnen wel worden afgehaald bij ons. 

Wij zijn gevestigd in Bladel (hoofdkantoor), dat ligt net over de grens bij Arendonk/Turnhout. Aangezien ons magazijn zich bevindt in Eindhoven dient u uw bestelling ruim van te voren aan ons door te geven via e-mail (info@e-liquidwinkel.nl) en tevens de dag en het tijdstip waarop u graag uw bestelling wilt komen afhalen.

Uw bestelling dient hiervoor wel voldoende omvang te hebben (minimumbedrag bedraagt € 200). Wij zullen er dan voor zorgen dat uw bestelling voor u klaar ligt.

Let op : u kunt op ons hoofdkantoor niet pinnen.

Het is mogelijk om meerdere bestellingen van verschillende personen hiervoor te bundelen. Informeer dus bij kennissen/vrienden zodat er slechts 1 rit naar Nederland noodzakelijk is. Ook is het mogelijk om uw bestelling te laten versturen naar een persoon in Nederland.

Wat een krankzinnigheid eigenlijk he?

 

Helaas moeten wij binnenkort stoppen met het leveren van e-sigaretten en toebehoren naar klanten in het buitenland waaronder België. In België geldt sinds kort een online verbod op aankopen van e-sigaretten. Dit verbod geldt ook voor de volgende landen :
 • België
 • Cyprus
 • Estland
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Letland
 • Litouwen
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Portugal
 • Spanje

Binnen de EER (Europese Economische Ruimte) is het verboden om te leveren aan een land waar zo'n verbod geldt.  In België wordt naar verwachting de wetgeving eind 2016 gepubliceerd en zal dan kort daarna in werking treden. Tot die tijd blijven we leveren aan België tenzij dit ons eerder wordt ontzegd.
 

Geen verbod op levering aan andere landen, echter...
Het wordt voor Nederlandse webshops bijzonder lastig om zendingen naar een ander land binnen de EER te verzorgen. Allereerst dient de webshop zich te registreren bij onze Minister en toestemming te krijgen voor grensoverschrijdende verkoop van e-sigaretten en toebehoren. Vervolgens dient de webshop zich ook te laten registreren in het land waar hij graag wil leveren (en toestemming krijgen). 

Toestemming om te mogen leveren in het buitenland zal o.m. gebonden zijn aan een leeftijdverificatiesysteem. Een waterdichte leeftijdscontrole van de klant in het buitenland dus. Hierbij geldt dat elk land andere regels kan hebben als minimumleeftijd en eisen kan stellen aan het betreffende leeftijdsverificatiesysteem welke wordt gevoerd door de webshophouder. Mocht de webshophouder voldoen aan deze eisen, en dus toestemming krijgen van het betreffende land, volgt een ander probleem. Het product wat wordt geleverd dient te voldoen aan de eisen die in het betreffende land gelden voor e-sigaretten en e-liquids.

Elk land binnen de EER zal, net als Nederland, eisen stellen aan bijvoorbeeld de tekst op het etiket en de inhoud van bijv. een leaflet of een doosje. Deze tekst zal logischerwijs in de taal van het betreffende land moeten zijn. Voor Nederlandse webshophouders die willen leveren naar het buitenland betekent dit meerdere voorraden : een Nederlandstalige, Duitstalige, Franstalige, etc. Dit lijkt ons vrij ondoenlijk.

Er is dus géén verbod op levering naar het buitenland, maar de regels maken het simpelweg erg lastig. Het "world wide web" krijgt dus een andere betekenis binnen onze branche, het wordt een soort "dutch wide web"  ;-(

Voor Nederlandse klanten die graag hun liquids in het buitenland bestellen kan dit ook gevolgen hebben. Buitenlandse webwinkels dienen namelijk ook te voldoen aan de Nederlandse wet-en regelgeving. Het zal dus iets lastiger worden voor de Nederlandse consument om e-liquids in het buitenland aan te schaffen.

Ons beleid
E-liquidwinkel zal zich gaan richten op Nederland. Wij zullen binnenkort helaas moeten stoppen met het leveren aan het buitenland.

Leeftijdverificatiesysteem
Het leeftijdsverificatiesysteem geldt voor iedereen, dus ook voor de binnenlandse markt. Het leeftijdverificatiesysteem is noodzakelijk om te voorkomen dat jongeren (<18 jaar) kunnen beginnen met (e-)roken. 

E-liquidwinkel heeft een analyse gemaakt van de leeftijden van onze klanten. Hieruit blijkt dat van de 7.000 klanten slechts 0,58% de leeftijd heeft van 18 jaar, ongeveer 2,5% van onze klanten is tussen 18 en 21 jaar. De gemiddelde leeftijd van een e-roker  bij e-liquidwinkel bedraagt 45 jaar.Klassiek roken is vooral populair in de leeftijdscategorie 20 tot 30 jaar. Van de 3,6 miljoen klassieke tabak rokers in Nederland is maar liefst 38% tussen de 20 en 30 jaar! Uit ons klantenbestand blijkt dat hier een drastisch verschil zit : Slechts 15% van ons klantenbestand zit in de leeftijdsklasse 20 tot 30 jaar!

Voor ons is duidelijk dat een leeftijdscontrole goed is, maar laten we eerlijk zijn : dit is vooral nodig bij de aanschaf van klassieke sigaretten. De e-sigaretmarkt is overduidelijk een markt voor ex-rokers en niet voor jongeren. Of de politiek dit ook zal zien? 
indecision

Waterdichte leeftijdcontrole online?
We zien om ons heen weinig "verificatie" plaatsvinden in de branche, simpelweg omdat er nog geen sluitend systeem is. Ook wordt hier nog over gedebatteerd door de Minister, we verwachten dat er in de loop van de maanden meer duidelijkheid komt over de eisen die gesteld worden aan zo'n systeem door webshophouders.

De volledige tekst uit het Staatsblad vindt u hier


| Meer

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1098 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?