E-liquid kopen

Verschillen Marlboro iQos en E-sigaret


Philip Morris heeft onlangs een nieuwe tabaksvariant gelanceerd ; de Marlboro iQos. De iQos is een nieuwe variant op het roken van tabak. We leggen in deze blog uit wat de verschillen zijn tussen het gebruik van een normale e-sigaret en de nieuwe Marlboro iQos.
 

Verschillen Marlboro iQos en e-sigaret

  Quick Scan  iQos E-sigaret
  Roken gebeurt door
verhitting verdamping
  Ingrediënten tabak e-liquid
  Komt er teer vrij? nee nee
  Komt er koolstofmonoxide vrij? nee nee
  Overige schadelijke stoffen ja nee
  Smaak constant kan variëren
  Keuze in smaak zeer beperkt oneindig
  Nicotine ja ja
  Zonder nicotine verkrijgbaar nee ja
  Afbouwen nicotine zeer beperkt ja
  Kosten navulling per dag € 6 € 1
  Aanschafkosten € 70 vanaf € 25
                                                                                                                                                                                                                                                 


De Marlboro iQos
De nieuwste Marlboro iQos is een soort pen welke gebruik maakt van verhitting van echte tabak. Het wordt ook wel een heatstick genoemd.


Verschillen tussen verbranden, verdampen en verhitten
Bij een klassieke sigaret wordt tabak verbrand. Deze verbranding vindt plaats op ongeveer 800-900 graden. Het nadeel van verbranden is dat er koolstofmonoxide en teer vrijkomt. Inhalatie van deze stoffen is zeer slecht is voor de gezondheid.

Bij de e-sigaret wordt vloeistof (e-liquid) verdampt. Er is hierbij dus geen sprake van verbranding, waardoor er geen teer en koolstofmonoxide vrijkomt. Deze manier van ‘roken’ is dus beter voor de gezondheid dan het roken van een sigaret.

Bij de nieuwe Marlboro iQos van Philip Morris wordt tabak verhit. De tabak wordt hierbij verwarmt tot 300 graden. Er is geen sprake van verbranding. Ook deze manier van ‘roken’ is beter voor de gezondheid dan het roken van een sigaret. 
 


Minder schadelijke stoffen
Zowel de e-sigaret als de iQos van Philip Morris bevatten dus minder schadelijke stoffen dan de normale sigaret. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat bij het gebruik van een e-sigaret 97,5% minder schadelijke stoffen vrijkomen dan bij het roken van een normale sigaret.

Van de iQos wordt beweert dat deze 90% minder schadelijke stoffen bevat. Uit onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek blijkt echter dat de tabak van de iQos nog wel alle kankerverwekkende stoffen bevatten die ook in een normale sigaret zitten (zoals amoniak, benzeen etc). 


Philip Morris heeft ondertussen al flinke successen geboekt met de iQos in Japan. In korte tijd veroverde de iQos daar zo’n tien procent van de markt. Wereldwijd zijn er één miljoen gebruikers en de verwachting is dat het aantal de komende tijd fors gaat toenemen.

Wat de lange termijn effecten zijn van het gebruik van de Marlboro iQos is nog niet bekend. De e-sigaret is reeds sinds 2003 op de markt, er zijn hierbij nog steeds geen meldingen van kwalijke gevolgen voor de gezondheid (mits de e-sigaret op een juiste wijze gebruikt). 
 


Verschillen tussen de Marlboro iQos en de e-sigaret
Bij het gebruik van de iQos wordt uitsluitend gebruik gemaakt van tabak die geleverd wordt door Marlboro (Philip Morris). Dit levert een constante smaak (voordeel), maar deze is verder niet aan te passen. De Marlboro iQos maakt gebruik van kleine geperste filtersigaretjes die in het apparaat worden gestopt en voor eenmalig gebruik zijn. Hierdoor heb je zelf geen invloed op de smaak en ook niet op het nicotineniveau. Dit is vergelijkbaar met het roken van tabak.

Bij de e-sigaret kun je de smaak oneindig variëren. Door verschillende smaakjes te combineren (mixen) kun je e-liquid helemaal naar je eigen wensen aanpassen. Zo kun je gebruik maken van onder andere tabak, fruit en mint smaken. Bij de e-sigaret heb je dus meer keuzevrijheid.

Door het mixen van e-liquid kun je ook het nicotinegehalte langzaam afbouwen. Dat kan al in stapjes van 1 mg. Hierdoor kun je rustig afbouwen en uiteindelijk stoppen met roken. Deze mogelijkheid kent de Marlboro iQos niet.Prijsverschillen
Op basis van de prijs kunnen we vaststellen dat het gebruik van een e-sigaret velen malen goedkoper is. Dit hangt natuurlijk ook af van je wensen aangezien ook e-liquid soms behoorlijk prijzig kan zijn. Maar uitgaande van een gemiddelde roker ben je ongeveer € 1 per dag kwijt aan e-liquid.

De navulverpakking van de Marlboro iQos bestaat uit kleine verkorte filtersigaretten. Een doosje met 20 verkorte filtersigaretten van de iQos kost momenteel € 6. Voor een gemiddelde roker benadert dit de prijs van een normaal pakje sigaretten.De Marlboro iQos elektronische sigaret in Nederland
De Marlboro iQos is in april 2017 geïntroduceerd in Nederland en alleen verkrijgbaar bij een aantal tabak speciaalzaken.
 


Genoeg alternatieven voor het roken van tabak
Voor de klassieke roker zijn er steeds meer alternatieven voor de sigaret. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling! Tot enkele jaren geleden waren er geen alternatieven voor de klassieke sigaret, je hebt nu volop keuze. Waar je ook voor kiest, laat je eerst goed informeren door een specialist op het gebied van deze producten. Deze kunnen je van goed advies voorzien.

Wil je meer informatie over de e-sigaret en de gevolgen voor je gezondheid of van medestanders, of wat de nadelen van nicotine zijn ? Klik dan
hier
 
Wanneer er vragen zijn naar aanleiding van dit artikel, laat het ons dan weten.| Meer

  E-liquidwinkel         Reacties (4)

Reacties (4)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1090 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?