E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png

IQOS ervaring
 

De IQOS kopen

Als e-liquidwinkel hebben we toch de stap maar eens genomen. Hoewel we behoorlijk argwanend zijn tegen ‘noviteiten’ door tabaksgiganten als Philip Morris (sinds wanneer maken zij zich zorgen over de gezondheid van hun klanten?) hebben we toch de IQOS maar eens aangeschaft. Mede door positieve geluiden van gebruikers van deze nieuwe heatstick in een eerder geplaatste blog dus wilde we het graag ook zelf eens ervaren. Is de iQos van Philip Morris inderdaad een goed alternatief?
 
 
 
IQOS kopen +++++
Je hebt het apparaat niet zomaar. De IQOS wordt online niet verkocht. Voor de aanschaf van een IQOS moet je naar een tabak speciaalzaak. Een extra drempel dus en een bewuste zet van de fabrikant. Men wil voorkomen dat consumenten het apparaat verkeerd gebruiken en hierdoor te snel oordelen en hun ervaringen online zetten.  Het is duidelijk dat Philip Morris er veel aan is gelegen dat de nieuwe heatstick goed wordt neergezet in de markt en succesvol wordt.
 
 
Persoonsgegevens +++++
Voordat we de nieuwe heatstick mee naar huis kregen werden in de winkel eerst onze gegevens genoteerd; naam, adres, mobiele telefoonnummer, e-mailadres etc. Deze gegevens worden volgens de verkoopmedewerker naar de support afdeling gestuurd van Philip Morris. Zodat ze het gebruik goed kunnen blijven screenen en wij overal een beroep konden doen op de garantie. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we dus binnen enkele weken ook nog een telefoontje verwachten van de fabrikant (bent u tevreden, kunnen we nog iets doen etc).
Wat we daarvan vinden? Hmm.
 
 
Uitleg +++++
We kregen prima uitleg van een gespecialiseerde verkoopmedewerker. De medewerkers hebben hiervoor een speciale training gevolgd. De uitleg over de IQOS is uitgebreid en gedegen, dat moet gezegd.
 
 
Vormgeving +++++
Er is alles gedaan om een high-end uitstraling te creëren. Mooi doosje met een colibri op de voorkant. In het doosje een chique oplader (formaat iPhone) en de iQos zelf. Kan niet anders zeggen dat het er allemaal erg mooi en strak uitziet.
 
 
De HEETS +++++
Natuurlijk hebben we er ook een doosje HEETS bijgekocht. Zo’n doosje bevat 20 korte filtersticks en kost € 6. Er zit geen normale tabak in deze filtersticks maar een soort pasta. Deze pasta is gemaakt van gesmolten tabak. Hiervan zijn hele dunne bladeren gemaakt en vervolgens strak opgerold. Je kunt deze filtersticks niet aansteken, je kunt ze dus niet ‘roken’ zoals een normale sigaret, ze branden niet. De HEETS zijn behoorlijk prijzig, vandaar slechts 2 sterren voor dit onderdeel.
 
 
Gebruik IQOS +++++
Is de iQos eenmaal opgeladen (dat gaat razend snel) kan de filterstick in het apparaat. Dat is een beetje een gehannes. De filterstick moet je een beetje doorduwen omdat er een pin in de pasta moet worden geduwd. Dat vergt dus even wat oefening.

Vervolgens krijg je 6 minuten de tijd danwel 14 trekjes om te ‘roken’. De iQos verhit de tabakpasta in de filterstick waardoor de pasta gaat ‘smeulen’. Hierdoor ontstaat de rook, zonder dat er sprake is van verbranding.

Tijdens het roken brandt er een groen lampje. Vlak voordat de 6 minuten is verstreken wordt het lampje oranje-rood wat aangeeft dat je nog 1 of 2 trekjes kunt nemen. Daarna schakelt het apparaat vanzelf uit.

De HEET kun je er daarna uithalen. Ook dat is best een gehannes. De IQOS dient hiervoor uit elkaar geschoven te worden en daar is wat kracht bij nodig. Wij denken dat dit in de praktijk wel eens tot problemen zou kunnen leiden. 

 
 
De rook / damp +++++
De hoeveelheid rook valt ons wat tegen. Dat is echt minder dan bij een klassieke sigaret, en al helemaal vergeleken met een e-sigaret. De rook van de iQos is amper te ruiken voor omstanders en in die zin goed vergelijkbaar met de damp uit een e-sigaret. De rook blijft wel wat langer 'hangen'.
 
 
De smaak +++++
De iQos smaak is exact hetzelfde als een sigaret. Dat is dus een voordeel van de IQOS, de smaak. Veel overstappers naar de e-sigaret zijn namelijk allereerst op zoek naar ‘exact dezelfde smaak’. Dat is met een e-sigaret niet zo gemakkelijk en vaak niet direct mogelijk.

Typisch is dat ik vrijwel direct na deze eerste 6 minuten een lichte hoofdpijn voel aankomen. Vergelijkbaar met de hoofdpijn die ik jarenlang elke week voelde, gedurende minstens 1 dag per week, toen ik nog een pakje sigaretten per dag rookte. Die hoofdpijn ben ik door de e-sigaret al 5 jaar kwijt.
 
 
Na-smaak +++++
Als je de IQOS hebt gebruikt heb je 10 minuten later nog steeds de smaak van een asbak in je mond. Wat dat betreft geen verschil met de klassieke sigaret. Ook je vingers ruiken naar sigaretten. Wij vonden dat altijd verschrikkelijk. Wat dat betreft heeft de IQOS dezelfde eigenschappen als een klassieke sigaret. Smerig dus.
 
 
Eindoordeel +++++
Ja, wij kunnen ons voorstellen dat rokers voor dit apparaat kiezen. De smaak is zeer vergelijkbaar met een echte Marlboro sigaret. We moesten wel even wennen aan de “6 minuten”. Ergens een beetje betuttelend.

Persoonlijk vinden wij de e-sigaret nog steeds een plezieriger alternatief. Eenmaal gevuld met e-liquid heb je geen tijdslimieten. Qua smaak kun je alle kanten op. Qua nicotineniveau idem. Geen vervelende asbaksmaak of stinkende vingers. Goedkoper en makkelijker in gebruik. 

Maargoed, onze voorkeur stond natuurlijk ook voor deze test al vast ;-)

 | Meer

  E-liquidwinkel         Reacties (10)

Reacties (10)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1127 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

Bent u ouder dan 18 jaar?