E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
135db7d5d93b14b8616bd02e44172741.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png

 
 

E-sigaret als vervanger voor de sigaret

Elektrisch roken is de laatste jaren erg populair geworden. De elektrische sigaret, ofwel e-sigaret, is bezig met een enorme opmars. Nederland telt naar schatting tussen de 400.000 en 500.000 e-rokers, blijkt uit cijfers van TNO NIPO in opdracht van het Trimbos-instituut. Het gebruik van de elektrische sigaret steeg in 2014 met 65% t.o.v. 2013. Ook in de rest van Europa is de groei duidelijk zichtbaar. Frankrijk telt bijvoorbeeld al meer dan 2 miljoen e-rokers. Volgens analisten wordt een wereldwijde groei van het gebruik van de elektrische sigaret verwacht van maar liefst 800% in de komende 6 jaar.

De reden voor deze enorme groei heeft alles te maken met de enorme kwaliteitsverbetering van elektrische sigaretten in de laatste jaren. Hierdoor maken steeds meer klassieke rokers een succesvolle switch naar de elektrische sigaret. De e-sigaret lijkt zich te hebben ontwikkeld tot een volwaardig en serieus alternatief voor de klassieke sigaret.

Vooral op het gebied van kwaliteit en ‘beleving’ hebben elektrische sigaretten de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Volgens gebruikers is het verschil met "echt roken" bijna niet meer aanwezig. Elektrisch roken blijkt voor veel ex-rokers dus een prima alternatief. 

 

De elektrische sigaret en uw gezondheid

Laten we eerlijk zijn : het beste wat je kunt doen is stoppen met roken. Lukt dit niet dan is het overstappen naar een e-sigaret een goede overweging. Door elektrisch te roken inhaleert u damp in plaats van rook. In talloze wetenschappelijke onderzoeken wordt beweerd dat elektrisch roken een veel beter alternatief is voor je gezondheid dan het blijven roken van sigaretten. 

Rook van een klassieke sigaret bevat een groot aantal aantoonbare giftige en kankerverwekkende stoffen zoals teer, koolmonoxide, arseen (zwaar metaal), benzeen, cadmium, lood, stikstofmonoxide, cyanide, aceton, ammoniak, azijnzuur, DDT (bestrijdingsmiddel) en polonium (radioactief). Deze stoffen zijn in relatief grote hoeveelheden aanwezig in de rook van sigaretten.

Hoewel al deze giftige verbrandingsstoffen niet in de damp van een e-sigaret zitten bestaan er ook onderzoeken waarin enkele schadelijke stoffen in e-sigaretten zijn aangetoond. De concentraties van deze schadelijke stoffen zijn echter tot 450 keer minder dan in een klassieke sigaret.

In een recent verschenen
factsheet van het Trimbos instituut staat ondermeer het volgende :
 • Een elektronische sigaret (e-sigaret) heeft de look and feel van een conventionele sigaret maar werkt door verhitting van een e-vloeistof in plaats van verbranding van tabak.
 • Daardoor mist de e-sigaret de giftige verbrandingsproducten van tabak, maar bevat wel schadelijke stoffen als nicotine, propyleenglycol en (sporen van) carcinogene stoffen uit de e-vloeistof.
 • Het risico op acute vergiftiging lijkt op basis van de nu beschikbare kennis beperkt.
 • De schadelijkheid van gebruik op lange termijn is onvoldoende bekend.
 • De e-sigaret groeit wereldwijd in populariteit en is gemakkelijk verkrijgbaar via tal van verkooppunten, inclusief internet.
 • Gebruikers zijn vooral rokers, ex-rokers en rokers die willen stoppen.
 • Ongeveer 3% (bijna een half miljoen) van de Nederlandse volwassenen heeft de e-sigaret wel eens gebruikt. Naar schatting 1% (175.000 personen) in Nederland gebruiken de e-sigaret geregeld.
 • De e-sigaret wordt ook door jongeren gebruikt. Er zijn weinig aanwijzingen dat de e-sigaret als opstap naar het gewone roken fungeert, maar dit is niet uitgesloten.
 • De kwaliteit en veiligheid van de e-sigaret zijn onvoldoende gegarandeerd.
 • De e-sigaret is mogelijk een effectief hulpmiddel bij stoppen met roken. Meer onderzoek is nodig om dit met zekerheid te concluderen.
 • Voor rokers is gebruik van de e-sigaret minder schadelijk dan blijven doorroken van de conventionele sigaret.


Er wordt binnen Europa verschillend gedacht over de e-sigaret. Zo is er in België een totaalverbod op online aankopen van e-sigaretten en e-liquids en zit de e-sigaret in het Verenigd Koninkrijk in het ziekenfondspakket.  
 
 

U krijgt antwoord op de volgende vragen :
 
 
 

Welke e-sigaret moet ik kiezen?


e-sigaretten

De markt wordt momenteel overspoeld met allerlei types en merken e-sigaretten. Er is ontzettend veel keuze ; van mooi, slank, strak tot zeer opvallend, kleurrijk en lelijk. Sommige types werken prima, andere totaal niet. Voor iemand die wil overstappen naar het elektrisch roken is het dus niet gemakkelijk.
 
 

De keuze van het type e-sigaret bepaalt voor een
groot deel de slagingskans van het elektrisch roken.

 
 

Onze selectie e-sigaretten | gebaseerd op gebruikerservaring

E-liquidwinkel heeft de afgelopen jaren erg veel e-sigaretten geprobeerd en getest, zowel A-merken als B-merken. Op basis van deze ervaringen en de ervaringen van vele e-rokers wereldwijd hebben wij gekozen om slechts enkele type e-sigaretten aan te bieden in onze webwinkel. Deze keuze maakt het een stuk gemakkelijker voor de startende e-roker. Onze selectie e-sigaretten zijn allen van topkwaliteit en hebben inmiddels hun sporen ruimschoots verdiend in de markt. Ze voldoen aan de huidige EU wet -en regelgeving (TPD) en aan de hoge eisen die inmiddels gesteld worden door gebruikers.

Ook wij zijn "grootgebracht" met deze selectie e-sigaretten, we kennen ze dus ook van haver tot gort. Naar ons idee is dat de enige manier om er ook goed over te kunnen adviseren. 

Onze selectie e-sigaretten maakt het makkelijker voor de beginnende e-roker. De keuze in de markt is dermate uitgebreid en divers dat het voor een beginnende e-roker bijna ondoenlijk is om hieruit een juiste keuze te maken. Er is nog steeds veel rommel te koop, en dat zie je niet aan de buitenkant. Onze selectie bestaat uit slechts een aantal type e-sigaretten van Joyetech en JustFog. 

Met deze selectie houden we het voor iedereen eenvoudig. Naar onze mening is keuzestress voor de aanschaf van een e-sigaret niet nodig. 

Wil je een vergelijking van alle e-sigaretten?
Klik dan op onderstaande link

  
Andere modellen?
Naast onze selectie e-sigaretten zijn er natuurlijk veel meer goede merken op de markt (zoals Kangertech, Aspire, Innokin). Er is voldoende keuze. Onze ervaring met Joyetech en JustFog zijn goed en zijn er ook zelf mee begonnen. Daardoor kunnen we er goed over adviseren.

Indien u eenmaal een succesvolle overstap naar elektrisch roken heeft gemaakt, en u wilt graag eens wat anders proberen : ga gerust uw gang en expirimenteer met andere type e-sigaretten. Er zal vast en zeker nog wel ergens een prima exemplaar tussen zitten. Maar de kans dat u vele euro's later terug zult vallen op uw 'oude vertrouwde' Joyetech of Justfog is daarbij reeël aanwezig.
 
Wilt u dus een poging wagen om te kijken of elektrisch roken iets voor u kan zijn als alternatief voor de klassieke sigaret, maak dan een selectie uit bovenstaande modellen.
 

De beste e-liquid

De grootste uitdaging voor veel e-rokers, en tevens voor een succesvolle overstap, is het vinden van de beste e-liquid, ofwel het juiste smaakje. Natuurlijk heeft u, als u wilt overstappen op de elektrische sigaret, een voorkeur voor exact dezelfde tabaksmaak als u gewend bent. We moeten u echter waarschuwen : die gaat u nooit vinden. Niet dat er geen goede vergelijkbare tabaksmaken zijn, integendeel, er zijn heel veel kwalitatief zeer goede e-liquids en diverse erg goede tabaksmaken die uw klassieke sigaret snel zullen doen vergeten. Maar bij het verbranden van tabak  komen nu eenmaal andere aroma's vrij dan bij het verdampen van e-liquid. Maar zeg eens eerlijk, bent u verslaafd aan de smaak......of misschien toch aan nicotine?

In het begin zal het dus even wennen zijn, bereid je daarop voor. De smaak zal nooit 100% gelijk zijn. Misschien is het juist dáárom verstandig om te starten met een geheel andere smaak. Veel ex-rokers hebben dit reeds gedaan, met succes! Bijvoorbeeld de smaak spearmint, of pepermunt, of menthol. Dat levert vaak verrassende resultaten. Na verloop van tijd kunt u dan eens een tabaksmaak proberen.

We hebben inmiddels zoveel e-liquids geproefd, getest en reviews ontvangen dat we in staat zijn om u een goede richting te geven. Bent u op zoek naar de smaak van een klassieke filtersigaret, of juist naar de smaak van zware shag? Check dan onze e-liquidselectie maar eens, we hebben per soort tabak reeds een mooie selectie gemaakt. 

 Maar e-roken "staat zo raar"!
Tja. Het “John Wayne imago" van de klassieke sigaret is inderdaad definitief van de baan als u start met e-roken! Zeker indien u de e-sigaret in het openbaar gaat gebruiken is het even wennen en kunt u ook best eens een reactie verwachten. Dat kan een vraag zijn van een omstander, een opmerking, een complimentje of zelfs een afkeurende mening. Inmiddels is e-roken wat meer "gemeengoed" geworden in het straatbeeld, dus veel commotie zal het echt niet meer veroorzaken!
 
Zit u niet te wachten op deze extra aandacht, gebruik dan de e-sigaret vooralsnog gewoon alleen thuis.
 


| Meer

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 913 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?