E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png

E-liquid bewaren

Hoe kan ik mijn e liquid het beste bewaren?

Als je geregeld dampt, is de kans groot dat je inmiddels een mooie collectie e liquids hebt opgebouwd. Zo kun je, net als bijvoorbeeld een whiskeyliefhebber, regelmatig genieten van een andere smaakbeleving. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat elk flesje minder snel opraakt. In dit artikel vertellen we je daarom hoe je jouw e liquid het beste kunt bewaren.
 

Wat is de houdbaarheidsdatum van e liquid?

De houdbaarheid van e liquid is doorgaans tot minimaal twee jaar na de datum op de zijde van het flesje. Waar en hoe je het flesje opslaat, heeft hier echter grote invloed op. Warmte en licht zijn, zoals bij zoveel vloeistoffen, de grootste vijand als het gaat om een optimale houdbaarheid. Het is daarom zaak om je e liquids zo koel en donker mogelijk te bewaren.

Dat kan op verschillende manieren. Opslag in de koelkast wordt niet aangeraden, omdat de e liquid hierdoor kan uitdrogen en zijn smaak en damp gedeeltelijk kan verliezen. Een betere plek om de vloeistof te bewaren is een koele en donkere plek zoals een kelder. Neem flesjes vloeistof onderweg liever niet mee – de onvermijdelijke blootstelling aan warmte of licht is niet goed voor de houdbaarheid.
 

Ingrediënten van e liquid afzonderlijk bewaren

Stel jij je e liquid zelf samen en streef je naar een maximale houdbaarheid ervan? Dan is het verstandig om de verschillende ingrediënten los van elkaar te bewaren. We bedoelen hiermee enerzijds de basisvloeistof en anderzijds het gebruikte aroma. Wacht bij voorkeur met het mixen van de ingrediënten totdat je de vloeistof daadwerkelijk wilt gebruiken om te dampen.

Daarnaast is het aan te raden om de ingrediënten niet alleen afzonderlijk, maar ook in een donker flesje op te slaan. Dit is beter voor de houdbaarheid dan opslag in een doorzichtig flesje en beschermt de vloeistof tegen lichtinvloeden van buitenaf. Belangrijk is tot slot om een flesje van glas te verkiezen boven een plastic variant, omdat deze laatste de smaak na verloop van tijd kan beïnvloeden.
 

Bewaar e liquid veilig en goed afgesloten

Licht en warmte zijn zonet genoemd als de grootste bedreigingen voor de houdbaarheid van je e liquid, maar er is nog een traditionele vijand: zuurstof. Dat geldt in het bijzonder als je vloeistof nicotine bevat. Zuurstof reageert namelijk met nicotine waardoor deze stof wordt omgezet in de stof cotinine. Draai je de dop op het flesje niet goed aan, dan wordt de hoeveelheid nicotine met het verstrijken der jaren steeds minder.

Over nicotine gesproken; dit is een giftige stof die bekend staat om zijn verslavende eigenschappen. Het is daarom vanzelfsprekend belangrijk om flesjes e liquid buiten het bereik van eventueel aanwezige kinderen te bewaren. Ideaal is een droge, koele en donkere plaats op een hoogte waar de kinderen niet bij kunnen. Zo heb jij een veilig gevoel en geniet je tot in de lengte van jaren van e liquids met een zo goed als verse smaak!| Meer

  E-liquidwinkel         Reacties (1)

Reacties (1)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1127 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Tevens gebruiken wij cookies om onze website juist te laten functioneren.

Bent u ouder dan 18 jaar?