E-liquid kopen
d8yAqW1Z3M53r01o286Z1rSS85g5329N.jpg
9931efc4539b1f8adc0e7a439d024009.jpg
135db7d5d93b14b8616bd02e44172741.jpg
bd443969bc222149fd844814cc9cf2eb.jpg
667Z1u5vX3ro14baj159O5288sEpRn47.png

Ingrediënten e-liquid

Welke ingrediënten bevat e liquid precies?

E liquid in een e sigaret is wat tabak is in een reguliere sigaret. Het is de vloeistof die tijdens elektronisch roken vaporiseert en die de roker vervolgens als damp inhaleert. Onderzoek toont aan dat deze damp aanzienlijk minder schadelijk is dan rook uit de conventionele sigaret. Dat komt met name door het verschil in bestanddelen. Hieronder vertellen wij je welke stoffen e liquid precies bevat.


Minder ingrediënten dan gewone tabak

Traditionele tabak bevat honderden stoffen die vrijwel zonder uitzondering (zeer) schadelijk zijn. Denk hierbij alleen al aan koolmonoxide, stikstofmonoxide en teer, die verantwoordelijk zijn voor tal van longziektes en andere gezondheidsproblemen. Dit staat in schril contrast met de e sigaret, waarvan de ingrediënten in de e liquid relatief onschuldig en op één hand te tellen zijn.


Oplosmiddel bepalend voor dampervaring

Het hoofdbestanddeel in e liquid is oplosmiddel. Dit middel is nodig om alle ingrediënten in de juiste verhouding in op te lossen en dient tegelijkertijd als een soort transportmiddel. Tijdens het dampen vaporiseert het oplosmiddel namelijk, waardoor de overige daarin aanwezige stoffen (denk aan het aroma en eventueel nicotine) in de mond en longen belanden.

Het oplosmiddel in e liquid is vaak een mix van twee ingrediënten: propyleen glycol (PG) en vegetable glycerine (VG). Hoewel de namen niet aanlokkelijk klinken, betreft het twee relatief onschuldige stoffen die ook in voeding, cosmetica en medicatie worden toegepast. Beide bestanddelen hebben voornamelijk een bindings- en verhoudfunctie, maar verschillen in de manier waarop ze damp produceren. De verhouding waarin de stoffen in de e liquid aanwezig zijn, heeft dan ook grote invloed op de zogenaamde throat hit (het gevoel in de keel tijdens het inhaleren).


Aroma bepalend voor smaak

Een uitermate belangrijk bestanddeel in e liquid is natuurlijk het aroma. Dit is bepalend voor de smaak tijdens het elektronisch roken en een keuze hiervoor is dan ook zeer persoonlijk. Voornamelijk watergedragen aroma’s zijn geschikt voor gebruik in e liquid en deze zijn doorgaans compleet onschadelijk. Net als PG en VG worden ze regelmatig in voeding gebruikt.


Nicotine bepalend voor verslavende effect

Een voor sommige mensen minstens zo belangrijk, maar optioneel ingrediënt in e liquid is nicotine. De meeste e liquids bij E-liquidwinkel zijn verkrijgbaar in 5 verschillende nicotinesterktes, van hoog (18 mg) tot zero (0 mg). Dit is een van de redenen dat elektrisch roken door veel mensen succesvol wordt toegepast om hun nicotineverslaving af te bouwen. Op een gegeven moment kunnen zij dan overstappen op een vloeistof zonder nicotine en zijn ze niet meer afhankelijk van een rookverslaving.


Verhoudingen ingrediënten bepalend voor persoonlijke voorkeur

Een laatste ingrediënt dat nogal eens wordt gebruikt in e liquid, is gedestilleerd water. De onschadelijkheid hiervan hoeven we niet verder toe te lichten! Zoals je merkt bevatten de meeste e liquids slechts enkele bestanddelen, die ook nog eens vrij onschuldig zijn.

Dit betekent uiteraard niet dat elektronisch roken volledig ongezond is (helemaal niet roken is altijd gezonder), maar wel dat het een uitstekend en relatief gezond alternatief vormt voor traditionele vormen van roken.
Wat de beste e liquid is, blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur en wordt bepaald door de verhoudingen waarin bovengenoemde bestanddelen aanwezig zijn. Bij E-liquidwinkel heb je de keuze uit een zeer gevarieerd assortiment, dus kijk op je gemak eens rond in onze webshop.| Meer

  E-liquidwinkel         Reacties (1)

Reacties (1)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

De waardering van www.e-liquidwinkel.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 913 reviews.


Om de webshop van E-liquidwinkel te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?